פרויקטים

משפחת פריאל

אב לילדה שניתנה לו האפשרות להתגורר בדירה של הסבא והסבתא שכבר נפטרו. דירה קטנטונת של כ 60 מ"ר שמתעתדת לפינוי בינוי שלא ברור מתי יקרה. הבחירות שנעשו בהחלט הושפעו מנתון זה, ולדוגמא לא הוחלפו כל החלונות בבית, אלא רק אלה שהיו מעץ מתפורר, לא השקענו במזגן מיני מרכזי שעלותו גבוהה מאוד ממזגן עילי.

הדירה חופתה בפרקט למינציה שעלותו הכוללת זולה מפירוק וריצוף חדש.

דבר חשוב שהנחה אותי בתכנון הפרוייקט היה לייצר מקומות אחסון, שיהיו חלק מהעיצוב הבית.

בדירה המקורית בצמוד למטבח הסגור היה חדרון קטן ששימש כמזווה/מחסן , החלטתי להוריד את רב הקירות ובעצם לסגור את החלל הזה בנגרות שתיראה כמו ארון.

שבירת הקירות הוסיפה עוד כמה ס"מ לטובת השטח ועזרה לי ליצור משהו הרמוני ופונקציונאלי כאחד. לא עולה בדעת האנשים שמבקרים בדירה שיש מחסן מאחורי הדלתות ארון  – ובכל פעם מופתעים מחדש.

בקשה נוספת שעלתה – שיהיה מטבח נח לתיפעול ולעבודה, תכנון נכון של משטחי העבודה ושל חלוקה נכונה של הארונות אפילו בחללים קטנים, בהחלט אפשרי. בחרתי בארון ירוק למטבח ולשמחתי הרבה הלקוח "זרם" למרות החששות שהיו לו – ושניה אחרי שהרכיבו את המטבח הוא נרגע ושמח על התעוזה.

במסדרון בין החדרים תיכננתי ארון שירות נוסף שמאפסן את המגב, מטאטא,מכונת הכביסה והמייבש, מגירה לסל כביסה וחומרי ניקוי, ועוד נותר מקום פנוי לציוד טיולים. בחדרי השינה השקענו במאוורר תיקרה טוב – במקום מזגן.

וצבענו קיר אחד בצבע שונה, לתחושת חמימות ואינטימיות בחלל. חלל הסלון נפתח כולו אל את פינת העבודה המטבח ופינת האוכל. הספה מוקמה מול החלון הגדול שאפשר לראות ממנו את צמרות העצים.

בפינת העבודה דאגנו למסך מחשב שתלוי על זרוע ויכול לשמש גם כטלויזיה שאפשר לצפות בה מהסלון או מפינת האוכל.

הספריה הגדולה עברה מהדירה הקודמת ומוקמה מול דלת הכניסה כך שהמראה הראשוני יוצר תחושה של חלל גדול בהרבה ממה שהוא באמת.

לקבלת פרטים נוספים השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

סגירת תפריט
דילוג לתוכן